Personvern

Denne nettsiden (heretter "Nettsiden") leveres av Bayer AS (heretter "oss" eller "vi") som behandlingsansvarlig. For ytterligere informasjon om tilbyderen av Nettsiden, se vår imprint.

A. Håndtering av personopplysninger

I det følgende informerer vi deg om hvordan vi håndterer dine personopplysninger når du anvender vår Nettside. Med mindre annet er angitt i de følgende avsnitt, er det rettslige grunnlaget for håndtering av dine personopplysninger at håndteringen er nødvendig for at du skal få tilgang til de funksjoner på Nettsiden som du ønsker å anvende (personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav b)).

I. Bruk av vår Nettside

1. Adgang til vår Nettside

Når du åpner vår Nettside, vil din nettleser overføre visse opplysninger til vår internettserver. Dette gjøres av tekniske grunner og kreves for å at du skal få tilgang til ønsket informasjon. Følgende data samles inn, lagres i kort tid og anvendes for å lette din tilgang til Nettstedet:

  • IP adresse
  • dato og klokkeslett for adgang
  • tidssoneforskjell til Greenwich Mean Time (GMT)
  • innhold av anmodning (spesifikt nettsted)
  • status for adgang/HTTP status kode
  • overført datamengde
  • nettsted som anmoder om adgang
  • nettleser, språkinnstillinger, versjon av nettleser software, operativsystem og overflate

Videre vil vi, for å beskytte våre berettigede interesser, lagre slike opplysninger i en begrenset periode for å kunne starte sporing av personopplysninger i tilfelle av faktisk eller forsøkt uautorisert tilgang til våre servere (personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f)).

2. Bruk av cookies

  1. Hva er cookies?
    Denne Nettsiden anvender såkalte “cookies” (informasjonskapsler). Cookies er små tekstfiler som lagres i din datamaskin via din nettleser. De lagrer bestemte opplysninger (f.eks. ditt foretrukne språk eller nettstedinnstillinger) som din nettleser kan gi til oss neste gang du bruker vår Nettside (avhengig av cookiens levetid).
  2. Hvilke cookies anvender vi?
    Vi anvender to kategorier af cookies: (1) Cookies som av tekniske grunner er nødvendige, uten disse vil nettstedets funksjoner begrenses, og (2) valgfrie cookies brukt til nettside analyse og markedsføringsformål. Følgende tabell indeholder en detaljert beskrivelse av de cookies vi anvender:

     Formål og innhold

     Varighed

    Samtykke

    Google Tag Manager:

    Nettsideanalyse med Google Analytics
    Disse cookies tildeler en randonomisert generert ID til din enhet, som gjør at enheten kjennes igjen ved ditt neste besøk. Ytterligere detaljer om nettstedanalyse gis i de relevante avsnitt nedenfor.

    Atferdsgenerert online annonsering med Google Marketing Platform
    Disse cookies tildeler en en randonomisert generert ID til din enhet, som gjør at vi og våre samarbeidspartnere kan kjenne igjen din enhet ved ditt neste besøk. Ytterligere detaljer om atferdsgenerert annonsering gis i de relevante avsnitt nedenfor.

     6 måneder
  3. Forbehold om ditt samtykke
    Vi bruker bare valgfrie cookies hvis vi har fått ditt forutgående samtykke. Første gang du får tilgang til Nettstedet vårt vises et banner som ber deg om å samtykke til anvendelse av valgfrie cookies. Dersom du har samtykket, legger vi inn en cookie på din datamaskinen, og banneret vil ikke vises igjen så lenge cookien er aktiv. Etter at cookieens levetid er utløpt, eller hvis du aktivt sletter cookien, vil banneret dukke opp igjen ved ditt neste besøk på vårt Nettsted, og igjen be om ditt samtykke.
  4. Slik forhindrer du cookie overførsler
    Selvfølgelig kan du bruke vårt Nettsted uten anvendelse av cookies. I nettleseren din kan du når som helst endre instillinger for håndtering av cookies eller deaktivere anvendelsen av dem. Dette kan imidlertid føre til en begrensning av funksjonene eller ha negative effekter på brukervennligheten på vårt Nettsted. Du kan når som helst stanse anvendelsen av valgfrie cookies ved å anvende det relevante alternativet angitt i tabellen ovenfor.

3. Nettsideanalyse

På vår Nettside bruker vi Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

Google analyserer din bruk av vår Nettside på våre vegne. Til dette formål anvender vi blant annet de cookies som er beskrevet nærmere i tabellen ovenfor. Opplysninger som innsamles av Google i forbindelse med din bruk av vår Nettside (f.eks. anvendt URL, hvilke av våre nettsider du besøker, din type webleser, dine språkinnstillinger, ditt operativsystem, din skjærmoppløsning) vil bli overført til en server hos Google i USA, hvor de vil lagret og analysert. Resultatene vil deretter bli stilt til vår rådighet i anonymisert form. Dine brukerdata vil ikke bli koplet til din fulle IP-adresse under denne prosessen. Vi har på vår Nettside aktivert den IP anonymiserende funksjonen som tilbys av Google som sletter de siste 8 sifre (type IPv4) eller de siste 80 bit (type IPv6) av din IP-adresse. Dessuten er Google sertifisert under EU-US Privacy Shield, som sikrer at et tilstrekkelig nivå for personvern opprettholdes ved Googles behandling av personopplysninger i USA.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke til bruk av nettanalyse, enten ved å laste ned og installere Google Browser Plugin eller ved å styre dine samtykker i samsvar med tabellen ovenfor. I så tilfelle lagres en opt-out cookie på din enhet. Begge alternativer vil hindre bruk av nettanalyse så lenge du bruker nettleseren hvor du har installert Browser-Plugin, og du ikke sletter opt-out cookien.

For ytterligere informasjo om Google Analytics henvises til Google Analytics Terms of Use, til Privacy and Data Protection Guidelines of Google Analytics og til Google Privacy Policy.

Online atferdsmessig reklame
Denne Nettsiden anvender tjenester fra Google Marketing Platform, en såkalt målrettet markedsføringstjeneste fra Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (”Google“).

Google vil analysere din bruk av vår Nettside. Til dette formålet anvender vi blant annet de cookies som er nærmere beskrevet i tabellen ovenfor. Opplysningene som innsamles av Google i forbindelse med din bruk av vår Nettside (f.eks. den benyttede URL, hvilke av våre nettsider du besøker, din type nettleser, dine språkinnstillinger, ditt operativsystem, din skjærmoppløsning) vil bli overført til en server hos Google i USA, hvor de vil bli lagret og analysert. Vi og vår partner Google vil bruke disse opplysningene til å tilpasse reklamen bedre til deg og dine interesser, begrense antallet ganger den samme reklamen blir vist deg, evaluere effektiviteten av en reklamekampanje, og til å bedre forstå brukernes atferd etter at de har sett en bestemt reklame. Når du besøker andre nettsider i det såkalte "Google Displaynettverket", kan pop-up annonser individuelt tilpasset dine interesser bli vist deg basert på de opplysninger som er innsamlet på vår Nettside.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke til denne type analyse av din bruk av denne Nettsiden, enten ved at administrere dine samtykker i tabellen ovenfor, slik at en opt-out cookie vil installeres, eller ved å laste ned og installere Google Browser Plugin som Google tilbyr. Begge alternativer vil hindre bruk av nettanalyse så lenge du bruker nettleseren der du installerte Google Browser Plugin’et, og ikke sletter opt-out-cookien.

Ytterligere oplysninger om Google Marketing Platform er tilgjengelig på Google Data Protection Guidelines for Advertising.

4. Anvendelse av kontaktskjema

Du kan kontakte oss direkte via kontaktskjemaene som er tilgjengelige på vår Nettside. Blant annet kan du gi oss følgende opplysninger:

  • navn
  • e-postadresse
  • melding

Vi samler inn, behandler og anvender opplysningene fra deg via kontaktskjemaene utelukkende til behandling av dine spesifikke anmodninger.

5. Abonnement på vårt nyhetsbrev og registrering til vårt CRM-system

På vår Netteside kan du bestille abonnement på vårt nyhetsbrev med nyheter og informasjon og tilbud relatert til produkter og tjenester fra Bayer Crop Science. Vi kan også sende deg invitasjoner til arrangementer eller markedsundersøkelser. Basert på ditt forutgående samtykke, samler vi inn og bruker e-postadressen du angir for å gi deg nyhetsbrevet (artikkel 6 (1) (a) Generell databeskyttelsesforskrift).

Hvis du ønsker å motta et tilpasset nyhetsbrev, kan du på frivillig basis gi oss tilleggsinformasjonen som ikke er merket obligatorisk (*) i registreringsskjemaet.

Med forbehold om ditt samtykke vil vi også analysere bruken av slik elektronisk kommunikasjon, for eksempel hvis du har åpnet et nyhetsbrev, og dine svar på våre markedsundersøkelser, for å kunne justere innholdet i den elektroniske kommunikasjonen til dine interesser. Resultatene av slik analyse og den frivillige informasjonen du gir oss, kan også brukes til statistiske formål på aggregert nivå.

Dine data vil bli lagret i det nordiske CRM-systemet (Customer Relationship Management) fra Bayer Crop Science, delt av Bayer A/S, Danmark. Bayer AS, Norge; Bayer AB, Sverige og Bayer Oy, Finland.

Etter at du har abonnert på nyhetsbrevet på nettstedet vårt, sender vi deg en bekreftelsesmelding til den angitte e-postadressen, med informasjon om abonnementet og muligheten til å melde deg av. Vi gjør dette for å forhindre misbruk av dine personlige data. Vi logger på abonnementet ditt og tidspunktet for abonnementet ditt. Vi holder også logg på ordene som brukes i abonnementer og bekreftelsesmeldinger.

Du kan når som helst med fremtidig effekt tilbakekalle samtykket til å motta vårt nyhetsbrev. Vi vil i så fall slutte å sende deg nyhetsbrevene, og slette dataene dine fra databasen vår. For å erklære at du ønsker å abonnere, kan du bruke den respektive lenken som er inkludert i alle nyhetsbrevene, eller henvise til kontaktene som er angitt nedenfor (à C.). (→ C.).

6. Eksterne tjenester eller innhold på vår Nettside

Vi inkluderer tjenester og/eller innhold fra tredjepart på vår Nettside. Når du anvender slike tjenester fra tredjepart eller når innhold fra tredjepart vises, utveksles av tekniske årsaker kommunikasjonsdata mellem deg og den respektive leverandør.

Den respektive leverandør av tjenester eller innhold kan også behandle dine opplysninger for andre egne formål. Så langt vi kjenner til, har vi konfigurert tjenester og innhold fra leverandører som er kjent for å behandle opplysninger til eget formål på en slik måte, at enhver form for kommunikasjon til andre formål enn å presentere deres tjenester eller innhold på vår Nettside enten er blokkert, eller kommunikasjon finner bare sted når du aktivt har valgt å bruke den respektive tjenesten. Ettersom vi ikke har kontroll over opplysninger innsamlet og behandlet av tredjeparter, kan vi imidlertid ikke gi bindende informasjon om omfanget og formålet med slik behandling av dine opplysninger.

For mer informasjon om omfanget og formålet med slik innsamling og behandling av dine personopplysninger, se personvernuttalelsene for de leverandører som leverer tjenester og/eller innhold som vi inkluderer, og som er ansvarlig for beskyttelsen av dine opplysninger i denne sammenheng:

  • YouTube-videoer

II. Overføring av personopplysninger for behandling på oppdrag

I en viss utstrekning kommer vi til å benytte spesialiserte tjenesteleverandører til behandling av dine opplysninger. Slike tjenesteleverandører utvelges nøye og overvåkes regelmessig av oss. Basert på de respektive avtaler om databehandling, vil de kun behandle personopplysninger etter våre instruksjoner og utelukkende i overensstemmelse med våre direktiver.

III. Behandling av opplysninger utenfor EU/EØS

Dine personopplysninger vil til dels også bli behandlet i land utenfor den Europeiske Union ("EU") eller Det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområde ("EØS"), som kan ha et lavere nivå for beskyttelse av personopplysninger enn de europeiske land. I slike tilfeller vil vi sørge for at dine opplysninger sikres med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå, f.eks. ved å inngå konkrete avtaler med våre kontraktspartnere (kopi kan oversendes deg på din anmodning), eller vi vil be om ditt uttrykkelige samtykke til slik behandling.

B. Opplysninger om dine rettigheter

I utgangspunkt har du følgende rettigheter i henhold til gjeldende personvernlovgivning:

  • Rett til informasjon om dine personopplysninger som lagres av oss;
  • Rett til å kreve retting, sletting eller begrenset behandling av dine personopplysninger;
  • Rett til å motsette deg en behandling som er basert på vår berettigede interesse i behandlingen, offentlig interesse eller profilering, med mindre vi kan vise til tvingende, begrunnede årsaker som overgår dine interesser, grunnleggende rettigheter og friheter, eller at slik behandling skjer med formål om å fastslå, iverksette eller forsvare mot rettslige krav;
  • Rett til dataportabilitet;
  • Rett til å klage til personvernmyndigheter (Datatilsynet);
  • Du kan til enhver tid, med virkning fremover i tid, kalle tilbake ditt samtykke til innsamling, behandling og bruk av dine personopplysninger. For mer informasjon, se avsnittene ovenfor som beskriver behandling av opplysninger basert på ditt samtykke.

Hvis du vil utøve dine rettigheter, rett din anmodning til den kontakt som er gitt nedenfor. (→ C.).

C. Kontakt

For spørsmål du måtte ha vedrørende personvern, bruk følgende kontaktskjema eller kontakt vår personvernrådgiver på følgende adresse:

Personvernrådgiver
Bayer AS
Drammensveien 288
NO-0283 Oslo
Postboks 193
1325 Lysaker

D. Endringer av erklæring om Personvern

Vi kan fra tid til annen oppdatere vår erklæring om Personvern. Oppdateringer av vår erklæring om Personvern vil bli offentliggjort på vår Nettside. Alle endringer trer i kraft ved offentliggjørelse på vår Nettside. Derfor anbefaler vi at du regelmessig besøker Nettsiden for å holde deg orientert om eventuelle oppdateringer.

Copyright © Bayer AG