Personvern

Denne nettsiden (heretter "Nettsiden") leveres av Bayer AS (heretter "oss" eller "vi") som behandlingsansvarlig. For ytterligere informasjon om tilbyderen av Nettsiden, se vår imprint.

  1. Håndtering av personopplysninger

    I det følgende informerer vi deg om hvordan vi håndterer dine personopplysninger når du anvender vår Nettside. Med mindre annet er angitt i de følgende avsnitt, er det rettslige grunnlaget for håndtering av dine personopplysninger at håndteringen er nødvendig for at du skal få tilgang til de funksjoner på Nettsiden som du ønsker å anvende (personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav b)).

    1. Bruk av vår Nettside

      1. Adgang til vår Nettside

        Når du åpner vår Nettside, vil din nettleser overføre visse opplysninger til vår internettserver. Dette gjøres av tekniske grunner og kreves for å at du skal få tilgang til ønsket informasjon. Følgende data samles inn, lagres i kort tid og anvendes for å lette din tilgang til Nettstedet:

        • IP adresse
        • Dato og klokkeslet for adgang
        • Tidssoneforskjell til Greenwich Mean Time (GMT)
        • Innhold av anmodning (spesifikt nettsted)
        • Status for adgang/HTTP status kode
        • Overført datamengde
        • Nettsted der anmoder om adgang
        • Nettleser, språkinnstillinger, versjon av nettleser software, operativsystem og overflate

        Videre vil vi, for å beskytte våre berettigede interesser, lagre slike opplysninger i en begrenset periode for å kunne starte sporing av personopplysninger i tilfelle av faktisk eller forsøkt uautorisert tilgang til våre servere (personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f)).

      2. Bruk av cookies

        1. Hva er cookies?
          Denne Nettsiden anvender såkalte “cookies” (informasjonskapsler). Cookies er små tekstfiler som lagres i din datamaskin via din nettleser. De lagrer bestemte opplysninger (f.eks. ditt foretrukne språk eller nettstedinnstillinger) som din nettleser kan gi til oss neste gang du bruker vår Nettside (avhengig av cookiens levetid).
        2. Hvilke cookies anvender vi?
          Vi anvender to kategorier af cookies: (1) Cookies som av tekniske grunner er nødvendige, uten disse vil nettstedets funksjoner begrenses, og (2) valgfrie cookies brukt til nettside analyse og markedsføringsformål. Følgende tabell indeholder en detaljert beskrivelse av de cookies vi anvender:

          Navn

          Formål og innhold

          Varighet

          AT Internet Analytics
           
          These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
          Provider: AT Internet
          6 months
          Google Tag Manager
           
          These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
          Provider: Google Inc.
          6 months
          23Video
           
          These Cookies enable us to analyse your use of this website by assigning a unique and randomly generated ID to your device that lets us recognize your device upon your next visit.
          Provider: 23Video
        3. Forbehold om ditt samtykke
          Vi bruker bare valgfrie cookies hvis vi har fått ditt forutgående samtykke. Første gang du får tilgang til Nettstedet vårt vises et banner som ber deg om å samtykke til anvendelse av valgfrie cookies. Dersom du har samtykket, legger vi inn en cookie på din datamaskinen, og banneret vil ikke vises igjen så lenge cookien er aktiv. Etter at cookieens levetid er utløpt, eller hvis du aktivt sletter cookien, vil banneret dukke opp igjen ved ditt neste besøk på vårt Nettsted, og igjen be om ditt samtykke.
        4. Slik forhindrer du cookie overførsler
          Selvfølgelig kan du bruke vårt Nettsted uten anvendelse av cookies. I nettleseren din kan du når som helst endre instillinger for håndtering av cookies eller deaktivere anvendelsen av dem. Dette kan imidlertid føre til en begrensning av funksjonene eller ha negative effekter på brukervennligheten på vårt Nettsted. Du kan når som helst stanse anvendelsen av valgfrie cookies ved å anvende det relevante alternativet angitt i tabellen ovenfor.
      3. Abonnement på vårt nyhetsbrev

        På vår Netteside kan du bestille abonnement på vårt nyhetsbrev. Basert på ditt forutgående samtykke, vil vi samle inn og bruke den e-postadresse du oppgir for å sende nyhetsbrevet til deg (personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav a)).

        Hvis du ønsker å motta et tilpasset nyhetsbrev, kan du på frivillig basis gi oss følgende tilleggsopplysninger:

        • Navn
        • Epostadresse
        • Postadresse
        • Mobiltelefon
        • Areal i drift

        Vi anvender en såkalt dobbelt opt-in procedure for abonnement på vårt nyhetsberev. Etter at du har abonnert på nyhetsbrevet fra vår Nettside, sender vi deg en melding til den oppgitte e-postadressen som ber om din bekreftelse. Hvis du ikke bekrefter bestilling av abonnementet, blir ditt abonnement automatisk slettet. For å forhindre misbruk av dine personopplysninger, vil vi logge din bestilling og din bekreftelse, lagre IP-adressen du bruker til ditt abonnement, tidspunktet for din bestilling og bekreftelse, meldingen sendt av oss tilknyttet ditt abonnement, og ordlyden i din bestilling og bekreftelse.

        Du kan til enhver tid, med virkning fremover i tid, tilbakekalle ditt samtykke til å motta vårt nyhetsbrev. For å melde fra at du vil avslutte abonnementet på nyhetsbrevet, kan du bruke lenken inkluderet i alle nyhetsbrevene, eller anvende de kontakter, som er angitt nedenfor (→ C.).

      4. Overføring av personopplysninger for behandling på oppdrag

        I en viss utstrekning kommer vi til å benytte spesialiserte tjenesteleverandører til behandling av dine opplysninger. Slike tjenesteleverandører utvelges nøye og overvåkes regelmessig av oss. Basert på de respektive avtaler om databehandling, vil de kun behandle personopplysninger etter våre instruksjoner og utelukkende i overensstemmelse med våre direktiver.

  2. Opplysninger om dine rettigheter

    I utgangspunkt har du følgende rettigheter i henhold til gjeldende personvernlovgivning:

    • Rett til informasjon om dine personopplysninger som lagres av oss;
    • Rett til å kreve retting, sletting eller begrenset behandling av dine personopplysninger;
    • Rett til å motsette deg en behandling som er basert på vår berettigede interesse i behandlingen, offentlig interesse eller profilering, med mindre vi kan vise til tvingende, begrunnede årsaker som overgår dine interesser, grunnleggende rettigheter og friheter, eller at slik behandling skjer med formål om å fastslå, iverksette eller forsvare mot rettslige krav;
    • Rett til dataportabilitet;
    • Rett til å klage til personvernmyndigheter (Datatilsynet);
    • Du kan til enhver tid, med virkning fremover i tid, kalle tilbake ditt samtykke til innsamling, behandling og bruk av dine personopplysninger. For mer informasjon, se avsnittene ovenfor som beskriver behandling av opplysninger basert på ditt samtykke.

    Hvis du vil utøve dine rettigheter, rett din anmodning til den kontakt som er gitt nedenfor. (→ C.)

  3. Kontakt

    For spørsmål du måtte ha vedrørende personvern, bruk følgende kontaktskjema eller kontakt vår personvernrådgiver på følgende adresse:

    Personvernrådgiver
    Bayer AS
    Drammensveien 288
    NO-0283 Oslo
    Postboks 193
    1325 Lysaker

  4. Endringer av erklæring om Personvern

    Vi kan fra tid til annen oppdatere vår erklæring om Personvern. Oppdateringer av vår erklæring om Personvern vil bli offentliggjort på vår Nettside. Alle endringer trer i kraft ved offentliggjørelse på vår Nettside. Derfor anbefaler vi at du regelmessig besøker Nettsiden for å holde deg orientert om eventuelle oppdateringer.

Sidst opdateret: 25.05.2018

Copyright © Bayer AG